Posted on

Az igazi mágia

Az ezotéria világa

Életünk folyamán rengeteg megmagyarázhatatlan, vagy nehezen magyarázható jelenséggel találkozunk. Nem értjük, miért ez történik, vagy miért az, és hiába meresztjük a szemünket, nem találjuk a valódi okot. Nem csoda, hiszen erre tanítottak minket már gyerekkorunkban. Ha a felnőtteknek elképzelhetetlen jelenségek tapasztalásáról mesél egy gyerek, azonnal elhallgattatják azzal, hogy “Á, ilyen nincs vagy Ez butaság…” Aztán a gyerek először abbahagyja a mesélést a tapasztalatairól, majd elhiszi, hogy tényleg azok nem is léteznek, hiszen a Nagy Felnőttek csak jobban tudják.

Az ezotéria világa létezik

Az ezotéria világába sorolható számos olyan irányzat, mely korunk tudományos világképébe nem illeszkedik bele.

Sokszor nem tudunk észérveket felsorakoztatni amellett, hogy valami miért úgy történt, ahogyan, mivel nem az következett be, amit várni lehetett. Mintha cserbenhagyna minket a józan ész. Mintha a valódi okok természetükből adódóan nem fednék fel magukat a szem számára.

Van néhány szavunk, mellyel a láthatatlant megnevezzük: szerencse, véletlen, isteni akarat, varázslat. Néhány évtizede új fogalmakat találtunk ki ugyanarra: párhuzamos univerzumok, magasabb dimenziók, kvantumállapot.

Ezotéria vagy dimenzió váltás?

Ezek a jelenségek talán nem is egy másik világban léteznek, hanem rosszul van összerakva a világképünk. A mágia a láthatatlan tudománya, a mágus a láthatatlanon keresztül gyakorol befolyást a láthatóra. A mágus szakképzett abban, hogy érvényesítse az akaratát, mert kiismeri magát a valódi okok birodalmában.

Mindannyian folyton varázsolni akarunk, de ritkán sikerül. Pedig mindnyájan mágusok vagyunk. Különféle módszerekkel próbáljuk befolyásolni az eseményeket, csekély eredménnyel, mégsem hagyunk fel velük, mert elviselhetővé akarjuk redukálni a bizonytalanság okozta stresszt. Valami belül mozgat minket, mert azt sugallja, hogy határtalan képességekkel rendelkezünk.

Mágiát azoktól lehet és érdemes tanulni, akik rendszeresen elérik a céljaikat és láthatóvá teszik a teremtést, a csodák megvalósítását. Merj hallgatni a belső hangodra és teremts Te is csodákat, varázsolj!

Akitől érdemes tanulni – szerencsére egyre többen vannak – Amer, a varázsló:

https://brookskiado.hu/termek/duncan-shelley-kate-brooks-amer-varazslo