Posted on

Az összeesküvés elméletek igaznak bizonyulnak…

Egy friss tanulmány úgy találta, hogy az “összeesküvés-elmélet hívők”  valójában sokkal logikusabban gondolkodnak, mint a lakosság többi része.

Ha arra vetemedünk, hogy belenézünk a TV Híradóba, elborzadunk, és olyan érzésünk van, mintha nem is a valóságot látnánk. Kívül helyezkedünk az ott látható világon, pedig sokszor a közelünkben történnek az események. De vajon tényleg az a valóság, amit látunk, vagy a média manipulál? Hogy tudom ellenőrizni, hogy valóban az történik-e, amit a képernyőn látok, mondjuk Amerikában? Sehogy, hacsak nem hívom fel egy ott élő ismerősömet és kérdezem meg, hogy valóban annyian vannak-e az utcán, amennyit a TV mutat. És további egyre hihetetlenebb hírek…Tényleg fertőz az Ebola? Chipet fogunk kapni a bőrünk alá? Mi igaz és mi nem, hol kezdődik az összeesküvés elmélet? Minél több a kérdés, annál több a bizonytalanság és a lehetőség a manipulálásra, félrevezetésre.

Néhány beigazolódott összeesküvés elmélet:

 • A Mafia: ez a titkos bűnszervezet gyakorlatilag ismeretlen volt, amíg az 1960-as években Joe Valachi elsőként tárta fel a működő szervezett bűnözést a társadalom részeként. Ekkor vált bizonyítottá, hogy milyen mértékben működik a CIA, a politikusok és a legnagyobb vállalkozások ellenőrzése alatt a Mafia.
 • MKULTRA: A 1950-1970-ig, a CIA futtatott egy elme-kontroll projektet, melynek az volt a célja, hogy találjanak egy “igazság szérumot. A tesztalanyok  LSD-t és más drogokat kaptak, gyakran beleegyezésük nélkül, majd megkínozták őket.  
 • Tuskegee Szifilisz Tanulmány: Az Egyesült Államok Közegészségügyi Szolgálata klinikai vizsgálatot végzett 400 szegény, afro-amerikai férfin. A szifiliszt közel 40 éven keresztül, 1932-1972-ig tesztelték. A vizsgálat során a férfiak hamis és néha veszélyes kezeléseket kaptak, miközben a megfelelő kezelést szándékosan visszatartották, hogy minél többet megtudjanak a betegségről. A vizsgálat végére közel 200 férfi halt meg a szifilisz vagy szövődményeinek következtében.

Összeesküvés elméletek: honnan fogom megtudni az igazságot?

Ez nehéz kérdés. Hiszen mi az igazság? Van, aki azt mondja, az igazság szubjektív, más szerint, az igazság a színfalak mögött van, ahova kevesen látnak be.

Hol találsz fogódzót ebben a bizonytalan, manipulatív világban?

Csak magadban és a tudásodban!

Két dolgot tehetsz az összeesküvés elméletekkel kapcsolatban:

 1.  A homokba dugod a fejed és nem veszel tudomást semmiről, ami körülötted történik.
 2.  Begyűjtesz minél több információt és tapasztalataid szerint mérlegeled, értékeled azokat.

Összeesküvés elmélet könyvek, filmek

Érdemes összeesküvés elmélet könyveket, cikkeket olvasni, filmeket nézni, mert fejlesztik:

 • a logikai képességed
 • stratégiai gondolkodásod
 • tudatosságod
 • empátiád.

Önfejlesztés és az összeesküvés elméletek

Hogyan érdemes hozzákezdeni az önfejlesztéshez felhasználva az összeesküvés elméleteket?

Találj egy aktuális témát, amiről manapság beszélnek, mondhatni a “csapból is ez folyik”!

 1.  Nézz cikkeket, írásokat, filmeket a neten, melyek ebben a témakörben megjelentek!
 2.  A kapott információkat vesd össze a saját tapasztalataiddal!
 3. Mérlegeld, hogy ebben a témában mennyire tudatosan cselekedtél, vagy egyszerűen követted a társadalmi, családi hagyományokat!
 4. Gondold át, mit tennél, ha nem az eddigi, megszokott módon cselekednél!
 5. Mérlegeld, melyik irány kedvezőbb számodra!
 6. Dönts és cselekedj e szerint!
 7. Oszd meg tapasztalataidat, felismeréseidet ismerőseiddel!

Ajánlott könyvek: https://brookskiado.hu/termek/duncan-shelley-az-elme-gyilkosai

https://brookskiado.hu/termek/duncan-shelley-az-igazsag-napja

A cikk bevezetőjében említett tanulmány: http://vilaghelyzete.blogspot.hu/2013/08/20-megvalosult-osszeeskuves-elmelet.html